Derfor påsejlede heavyliftskib destroyer

Derfor påsejlede heavyliftskib destroyer
Arkivfoto: Offshore Heavy Transport.

Onsdag 12. februar 2020 kl: 16:00


En amerikansk destroyer fik skader for millioner af dollar, da det i marts i fjor blev påsejlet af et heavyliftskib, der var på vej ind i havnen ved Huntington Ingalls skibsværftet i Mississippi. Nu fortæller en rapport hvorfor det skete.

Der var uenighed på broen, da det 64.900 dwt store heavyliftskib, Hawk, var på vej ind i havnen ved værftet, lastet med en flydedok den 29. marts i fjor.
Kaptajnen, der havde tre lokale lodser om bord, advarede dem om, at skibet var lang tid om at reducere hastigheden og anbefalede, at de gjorde det tidligere.

Men der blev ikke lyttet. Lodsen ved roret ville ikke sænke hastigheden tidligt, fordi han var bekymret for, at styrehastigheden blev for lav.

Han ville hellere bruge de to slæbebåde agter for skibet til at reducere hastigheden.

Men det nåede han ikke. Kaptajnen fik ret. Hastigheden var for høj i havnen, hvor Hawk først ramte en pram og siden destroyeren USS Delbert D. Black, der lå ved kajen.

Huntington Ingalls gjorde deres skader - inkl. forsinkelser i produktionen - op til godt 30 mio. dollars, nogenlunde samme beløb, som destroyeren, der var under bygning, fik skader for.

Kilde: TradeWinds.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark