Corona-krise kan stoppe opkøb af Eimskip

Corona-krise kan stoppe opkøb af Eimskip
Arkivfoto.

Mandag 23. marts 2020 kl: 12:59


Den islandske fiskeri-koncern Samherji forsøger nu på grund af corona-krisen at slippe ud af et opkøb af Eimskip, som Samherji ellers er forpligtet til at gennemføre, da det tidligere i marts øgede sin aktieandel i rederiet til 30,1 pct. Nu beder de den islandske bankmyndighed om lov til at slippe.

Samheriji angiver i en ansøgning om at slippe for overtagelsen de “unikke omstændigheder” som er opstået i de finansielle markeder efter spredningen af Covid-19, der har medført en hidtil uset situation for islandsk økonomi.

“I løbet af få dage er den økonomiske situation skiftet dramatisk langt ud over, hvad der var forventet,” siger Samherji´s midlertidige CEO, Björgolfur Johannsson.

Sagen er nu under overvejelse hos de islandske bankmyndigheder, der kan sætte betingelser for at lade fiskeri-koncernen slippe for at gennemføre opkøbet, f.eks. ved at tvinge selskabet til at nedbringe sin ejerandel i Eimskip til under 30 pct.

“Vi håber alle, at situationen hellere før end siden bliver bedre. Og vores tro på Eimskips fremtid er ikke forandret,” siger Björgulfur Johannsson.

Eimskip opererer 16 containerskibe og køleskibe samt en færge. Det er i dag islandske pensionsfonde, der ejer mere end 50 pct. af aktiekapitalen i rederiet.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark