Vestager forlænger konkurrenceregler

Vestager forlænger konkurrenceregler
Konkurrencekommissær og næstformand i Kommissionen, Margrethe Vestager.

Tirsdag 24. marts 2020 kl: 13:04


Containerrederierne vil også i de kommende fire år få lov til at gå sammen i alliancer. Det har EU Kommissionens konkurrencekommissær Margrethe Vestager besluttet med forlængelsen af den såkaldte Block Exemption Regulation.

Ordningen tillader, at containerrederier kan samarbejde og benytte plads på hinandens skibe, hvis de har en markedsandel på under 30 pct.

“EU Kommissionen har forlænget de regler om at containerrederier kan levere fælles service uden at overtræde EU´s antitrustregler, der forbyder konkurrencebegrænsende aftaler mellem virksomheder,” skriver EU Kommissionen i en meddelelse.

Det betyder, at rederierne fortsat kan arbejde sammen i de forskellige kendte alliancer, hvor de udnytter ledig kapacitet på hinandens skibe og koordinere rutefarten.

Men rederierne må ikke aftale priser eller opdeling af markedet i mellem sig.
Rederiernes mulighed for på den måde at samarbejde er blevet kritiseret af bl.a. en række organisationer, der repræsenterer havne, afskibere og logistikselskaber, men forlænges altså af EU Kommissionen bl.a. med den begrundelse, at den sikre en bedre udnyttelse af kapaciteten og en flere forbindelser.

“Evalueringen (af ordningen, red.) har vist, at prisen i de seneste år for både rederier og kunder er faldet med omkring 30 pct. pr. teu og at kvaliteten og servicen er er forblevet stabil,” hedder det videre i begrundelsen.

Kilde: EU Kommissionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark