Maersk Tankers leverer stærkt 2019 resultat

Maersk Tankers leverer stærkt 2019 resultat

Onsdag 25. marts 2020 kl: 12:52


Maersk Tankers fik i 2019 vendt et underskud i 2018 til et overskud overskud før skat på 630 mio. kr. på baggrund af en vækst i omsætningen på ca. 550 mio. kr. til godt 5 mia. kr. og en reduktion af de daglige omkostninger til at drive flåden bestående af 84 skibe. Topchefen kalder året “positivt”.

Maersk Tankers profiterede af et godt år på tværs af alle segmenter specielt i 4. kvartal. Ud over den positive økonomiske udvikling fortsatte rederiet også den digitale udvikling, hvor nye tiltaget blev taget bl.a. for at reducere flådens CO2 udledning.

Den blev nedbragt med 5,4 pct-point og er nu samlet set reduceret med 25,4 pct. fra 2008 til 2019. Målet er fortsat at reducere udledningerne målt i perioden til 30 pct. frem mod udgangen af 2021 og 45 pct. i 2030 i forhold til udgangspunktet i 2008.

“2019 var et positivt år for Maersk Product Tankers. Vi forbedrede vores økonomiske resultater og leverede en solid strategisk indsats. Den omfattede indsatser om at bruge digitalisering til at optimere flådens ydeevne og reducere CO2 udledninger, tjene på at sælge skibe, når markedet tilbød attraktive økonomiske afkast og reducere skibenes daglige driftsomkostninger,” siger Christian M. Ingerslev, CEO i Maersk Tankers.

“Vi har startet 2020 positivt og vores prioriteringer er klare. Vi vil cementere vores økonomiske position, fortsætte med at levere på vores strategi og skubbe branchen mod en større bæredygtighed, digitalisering og rentabilitet i vores strategiske partnerskaber,” siger han videre.

I forhold til udsigterne for 2020 er markedet i de første måneder af året positivt påvirket af en højere ton-mile efterspørgsel og en langsom vækst i den samlede flådekapacitet, skriver rederiet og tilføjer at udsigterne for hele året alligevel er usikker.

“Udbruddet og spredningen af coronavirus (Covid-19) og landenes modforholdsregler har ført til en global reduktion af transport, industri og kommercielle aktiviteter. Det har ført en en nedgang i efterspørgslen efter olie og kunne eventuelt påvirke produkttankmarkedet og fragtrater,” skriver selskabet.

Maersk Tankers finansielle fleksibilitet og position blev i 2019 styrket genne salget af 12 skibe og sale-and-lease-back aftaler for fire MR skibe, “hvilket gør det muligt for selskabet at investere, når markedspriserne er attraktive og give mulighed for attraktive afkast til aktionærerne”.

Maersk Tankers


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark