Grøn mia-investering på vej til Esbjerg Havn

Grøn mia-investering på vej til Esbjerg Havn
Fire femtedele af den havvindkapacitet, der er installeret i Europa i dag, er udskibet fra Esbjerg Havn. Foto: Esbjerg Havn.

Torsdag 14. maj 2020 kl: 08:58


Investeringer på op til en milliard kroner i etablering af havnefaciliteter på Esbjerg Havn til brug for oplagring, samling og fremstilling af komponenter for havvindindustrien kan skabe tusindvis af grønne arbejdspladser i Esbjerg og i resten af Danmark. En nordisk infrastrukturfond står bag.

Infrastrukturfonden Infranode, der i forvejen har investeret i Nordens største solcellepark, der skal etableres tæt ved Billund, er sammen med den kommunalt ejede Esbjerg Havn klar til at investere i udbygningen af havnen, der i forvejen er en af verdens største inden for havvind.

”Esbjerg har en unik position i et hastigt voksende vindmarked og i Nordsøen, som er en af nøglerne til Europas klimaomstilling. Derfor er vi glade for muligheden for at være med til at bygge videre på den position og skabe forudsætninger for fremtidig grøn vækst i området. Vi vil gerne være med til at løfte industrien til nye højder,” siger Senior Advisor Niels Vallø fra Infranode.

Esbjerg Havn lægger vægt på, at aftalen med Infranode giver adgang til finansiering af faciliteter– særligt i en Covid19-udfordret verden – så manglende kapital ikke bliver et benspænd for den grønne vækst i Europa.

”Vi har fundet en stærk, langsigtet partner med stor indsigt i både energiområdet, havneinfrastruktur og bæredygtighed. Og Esbjerg, Esbjerg Havn og Danmark bliver med dette partnerskab nu endnu bedre rustet til at gribe mulighederne for at skabe grøn vækst og nye arbejdspladser i forbindelse med den massive udbygning af havvind i Nordsøen frem mod 2030,” siger Flemming N. Enevoldsen, bestyrelsesformand for Esbjerg Havn.

Investeringerne ventes samlet set at skabe op til 2.000 nye jobs. I forvejen er beskæftigelseseffekten af Esbjerg Havn i og uden for Esbjerg på 17.000 arbejdspladser.

Infranode er en langsigtet infrastrukturinvestor i Norden inden for energi, transport, telekommunikation og social infrastruktur, der forvalter mere end 750 millioner euro for velkendte, nordiske, institutionelle investorer.

Kilde: Esbjerg Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark