Container shipping måske så småt på vej op

Container shipping måske så småt  på vej op
Lars Jensen, SeaIntelligence Consulting.

Onsdag 20. maj 2020 kl: 13:55


THE Alliance genoptager nu seks aflyste afgange og det kan ifølge Lars Jensen, SeaIntelligence Consulting, være et tegn på, at bunden nu er nået efter den voldsomme nedgang i efterspørgslen på transport af varer, som har ramt containerrederierne og medført et historisk højt antal aflysninger.

THE Alliancen genoptager nu to ellers aflyste afgange på Stillehavet efter at alliancen i sidste uge genoptog fire sejladser på Asien-Middelhavet ruten. Det samlede antal aflyste sejladser er fortsat rekordhøjt, men Lars Jensen ser de genoptagne sejladser som udtryk for, at bunden kan være nået.

“Det fortæller os, at dykket i efterspørgslen i hvert fald på nuværende tidspunkt har nået bunden og at rederier - i det mindste i The Alliance - nu ser en tilstrækkelig efterspørgsel til at kunne øge kapaciteten en smule,” skriver Lars Jensen på sin Linkedin blog.

I forbindelse med den voldsomste nedgang i efterspørgslen, som containerrederierne har oplevet siden finanskrisen, er det lykkedes dem at holde raterne oppe ved at skære drastisk i kapaciteten.

Lars Jensen peger på, at den nuværende situation viser, at rederierne hellere proaktivt har villet aflyse for mange afgange - og senere genindsætte kapacitet, hvis efterspørgslen er til det - end at håbe på efterspørgsel til sidste øjeblik og så enten aflyse eller sejle med halvtomme skibe.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark