Maersk Drilling erklærer sig fit for fight

Maersk Drilling erklærer sig fit for fight

Onsdag 27. maj 2020 kl: 08:00


Med en kombination af et historisk drop i olieprisen og et Covid-19 relateret sammenbrud i efterspørgslen befinder Maersk Drilling sig i en hidtil uset svær situation. Men selskabet er “vel positioneret” til at klare sig igennem, mener direktøren. 1. kvartal blev begrænset påvirket af nedturen dog med faldende omsætning.

“Med kombinationen af Covid-19 og lavere oliepriser står vi overfor hidtil usete tider i offshoreindustrien. Det lykkedes for Maersk Drilling at opretholde en stærk operationel præstation i løbet af 1. kvartal, og vi er vel positioneret til at reagere på de ændrede betingelser på grund af en kombination af operationel, kommerciel og økonomisk styrke," siger Jørn Madsen, CEO i Maersk Drilling i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsmeddelelsen i dag.

"Der ud over tager vi øjeblikkelige skridt for at tilpasse vores omkostningsstruktur til de udsigter for markedet,” tilføjer han.

Omsætningen i Maersk Drilling landede i 1. kvartal på 279 mio. dollar mod 305 mio. dollar i 4. kvartal 2019 mens det samlede antal kontraherede dage lå på 1.555, svarende til en udnyttelse på 78 pct. og lidt bedre end 4. kvartal i 2019, hvor udnyttelsen lå på 76 pct.

Den gennemsnitlige dagsrate faldt fra 200.000 dollar i 4. kvartal til 179.000 dollar i 1. kvartal , mens værdien af backlog´en ved udgangen af 1. kvartal lå på 1,7 mia. dollar, hvilket er 400 mio. dollar mindre end i 4. kvartal, bl.a. på grund af opsigelsen af kontrakten for Maersk Venturer.

Efter afslutningen af 1. kvartal er flere kontrakter blevet opsagt, men det vil kun på begrænset indvirkning på helårsresultatet, oplyser Maersk.

Maersk Drilling fastholder de forventninger til resultatet for hele året, der blev meldt ud den 7. maj. Her blev det forventede EBITDA nedjusteret med 75 mio. dollar til at lande mellem 250 og 300 mio. dollar.

Selskabet har i forbindelse med krisen annonceret afskedigelser af 250-300 medarbejdere offshore og 150-170 medarbejdere på land.

Kilde: Maersk Drilling


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark