Rederichefer forudser fald i omsætningen

Rederichefer forudser fald i omsætningen
Skibsfarten er hårdt ramt af coronakrisen, siger Jacob Meldgaard, CEO i Torm og fmd. for Danske Rederier.

Torsdag 28. maj 2020 kl: 08:58


Pessimismen er udtalt i de danske rederier, når det gælder omsætningen i de næste 12 måneder. Det viser en rundspørge, som Danske Rederier har foretaget blandt sine medlemmer. Efter et rekordår i 2019 forventer seks ud af ti CEO´er fra danske rederier nu et fald i omsætningen.

“Skibsfarten er hårdt ramt af coronakrisen, og det er tåget farvand, vi sejler ind i. Svarene er et udtryk for, at verdensmarkedet er bremset op, og at fragtraterne på en lang række områder må forventes at blive lavere,” siger formand for bestyrelsen i Danske Rederier og CEO for TORM A/S, Jacob Meldgaard.

Undersøgelsen viser, at 62 pct. af de adspurgte topchefer i danske rederier forventer et fald i omsætningen i 2020 på grund af Coronakrisen. I 2019 troede kun otte procent på et fald.

Ud over at påvirke verdensmarkedet giver coronavirussen nogle helt praktiske udfordringer for rederierne, skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse om undersøgelsen.

89 procent svarer, at de i nogen grad, høj grad eller meget høj grad oplever operationelle udfordringer i forbindelse med coronavirus. Det er især problemer med besætningsskift og adgangen til havnene, der bliver nævnt.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark