Ny bestyrelse i Danske Rederier på plads

Ny bestyrelse i Danske Rederier på plads

Torsdag 28. maj 2020 kl: 14:58


Henriette Thygesen, A.P. Møller - Maersk og Esvagt´s CEO, Peter Lytzen, blev begge valgt som nye medlemmer af Danske Rederiers bestyrelse på generalforsamlingen. Henriette Thygesen, der er medlem af topledelsen i A.P. Møller - Maersk, er ny næstformand og afløser selskabets tidligere COO, Søren Toft.

”Danske Rederier har en stærk og kompetent bestyrelse, som jeg glæder mig til at blive en del af. Skibsfart er Danmarks største eksporterhverv, og jeg ser frem til arbejdet med at sikre, at det fortsat står stærkt herhjemme, samtidig med at vi fastholder vores position i udlandet som en af de allerstørste søfartsnationer,” siger Henriette H. Thygesen, der også er afgående CEO for Svitzer. Læs mere om det HER.

Nyt medlem i bestyrelsen er også CEO for ESVAGT, Peter Lytzen. Han erstatter skibsreder i Nordane Shipping A/S, Niels Højlund Hansen, som træder tilbage som bestyrelsesmedlem.  

”Jeg vil gerne sige tak til Niels Højlund Hansen for en kæmpe indsats gennem tiden for dansk skibsfart i flere bestyrelser og senest i Danske Rederier. Det er en af dansk skibsfarts grand old men, som takker af. Samtidig er det en glæde at kunne byde velkommen til nye kræfter i skikkelse af  Henriette H. Thygesen og Peter Lytzen. Jeg ser frem til samarbejdet og kender dem begge som inspirerende og kyndige shippingfolk, der uden tvivl vil kunne bidrage til bestyrelsesarbejdet og sikre fremdrift i hele søfartserhvervet,” siger formand for Danske Rederier og CEO i TORM A/S, Jacob Meldgaard.

Den samlede bestyrelse ser herefter sådan ud:
Jacob Meldgaard, CEO, TORM A/S (formand)
Henriette H. Thygesen, CEO, Svitzer (næstformand)
Torben Carlsen, CEO, DFDS A/S
Jan Rindbo, CEO, Dampskibsselskabet NORDEN A/S
Martin Fruergaard, CEO, Ultragas ApS
Christian M. Ingerslev, CEO, Maersk Tankers A/S
Lars Hjorth Simonsen, Skibsreder, M. H. Simonsen ApS
Peter Lytzen, CEO, ESVAGT A/S

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark