Royal Artic Line for første gang i Aarhus

Royal Artic Line for første gang i Aarhus
Royal Arctic Line anløb for første gang Aarhus Havn i rutedrift fredag morgen. Foto: Aarhus Havn.

Fredag 12. juni 2020 kl: 10:05


Aarhus Havn tog i dag for første gang mod et skib fra Royal Arctic Line i fast rutefart, da Tukuma Arctica lagde til kaj på sin første sejlads i det nye samarbejde med islandske Eimskip. Havnedirektøren glæder sig over at have fået Grønlandstrafikken til Aarhus.

”Vi har glædet os til at byde Royal Arctic Line velkommen til Aarhus. Og vi vil bestræbe os på, at rederiet får en positiv oplevelse af være kunde i en af Europas mest effektive containerhavne, hvor vi vil servicere dem med nogle af verdens største containerkraner. Det er et stort skridt for Aarhus Havn, og jeg håber, at det vil opleves som et rigtigt skridt for hele Grønland,” siger den nytiltrådte havnedirektør Thomas Haber Borch.

Royal Arctic Line har i op mod 50 år brugt Aalborg Havn som sin danske base, men for tre år siden besluttede rederiet at flytte aktiviteterne til Aarhus.
Kontrakten mellem RAL og Aalborg Havn løb til 2022, og havnen truede med at kræve millionerstatning, hvis rederiet brød kontrakten eller ville have den ophævet før tid.

Men det er ikke sådan en type aftale, Aarhus Havn har indgået med Royal Arctic Line påpeger havnedirektøren:

“Hos Aarhus Havn har vi ikke behov for eksklusivitet.  Vi har det fint med at gøre os fortjent til at være den udvalgte havn og har derfor intet behov for at fungere som ny basishavn for grønlandstrafikken,” fastslår Thomas Haber Borch.

Fra Aarhus sejler Tukuma Arctica i dag videre til Reykjavik og derefter Nuuk med ankomst fredag 19. juni.

Kilde: Aarhus Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark