Norge åbner for udenlandske krydstogtskibe

Norge åbner for udenlandske krydstogtskibe

Onsdag 24. juni 2020 kl: 12:53


Den norske regering åbner for, at udenlandske krydstogtskibe og turister kan opleve de norske fjorde i sommer. De rederier, der ønsker at tage udenlandske turister ombord, skal dog først have godkendt Corono-planer.

"Jeg er glad for, at udenlandske krydstogtturister kan opleve den norske kyst i sommer. Den ændring vi nu gennemfører betyder, at Hurtigruten og andre rederier kan fragte passagerer fra udlandet til vores kyster,” siger den norske erhvervsminister Iselin Nybø i en pressemeddelelse.

Ordningen kommer i første omgang kun til at gælde til 20. juli.

Uanset åbningen er krydstogtsæsonen i princippet væk i år, hvor ingen af de store amerikanske rederier sender deres skibe over Atlanten. De ligger uvirksomme hen på tredje måned, mens mange stater i USA fortsat kæmper mod udbredt Coronasmitte.

Senest har Carnival Cruise Line - et af de mange brands under Carnival Corp. - meddelt, at de for tredje gang udsætter genoptagelsen af krydstogter på grund af pandemien. I starten af maj meddelte rederiet, at det ville genoptage krydstogterne for otte af rederiets 27 skibe den 1. august. Men denne dato er nu udsat til 30. september. Tidligst.

Kilde: e24.no


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark