IMO-chef: Rejserestriktioner er overdrevne

IMO-chef: Rejserestriktioner er overdrevne
Foto: IMO

Torsdag 25. juni 2020 kl: 11:50


For 10. gang fejrer FN´s søfartsorganisation IMO “Søfolkenes dag” - men i år med generalsekretærens store bekymring for de hundredetusindvis af søfolk, der er berørt af Covid-19 pandemiens rejserestriktionerne, som han i en video kalder “overdrevne” i forhold ti konsekvenserne for søfolkene.

Søfolk verden over har også under Coronakrisen spillet en afgørende rolle i forhold til at sikre den fortsatte distribution af vitale produkter som fødevarer og medicin. Men det er sket under meget vanskelige arbejdsbetingelser og manglende adgang til besætningsskift med de problemer, som det afstedkommer for de tusindvis af berørte søfolk og deres familier, fremhæver IMO.

På den baggrund opfordrer organisationen alle medlemslande til at anerkende søfolk som nøglemedarbejdere - og give dem støtte, assistance og rejsemuligheder under pandemien.

Rejserestriktionerne har været overdrevne i forhold til søfolkenes muligheder, mener IMO-generalsekretær Kitack Lim. Se hele hans video-appel i anledning af dagen her.Kilde: IMO


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark