Fyldte tankskibe tør ikke gå i havn

Fyldte tankskibe tør ikke gå i havn
Arkivfoto.

Fredag 26. juni 2020 kl: 08:00


Frygt for at blive ramt af amerikanske sanktioner betyder, at tankskibe, der indeholder mere end to måneders produktion af venezuelansk olie, sejler rundt uden destination, fordi ingen raffinaderier tør købe olien.

Mens eksporten fra OPEC-landene er på det laveste niveau i årtier, fortsætter olieeksporten lystigt fra det Maduro-ledede Venezuela til USA´s store fortrydelse.

Washington har derfor skærpet sanktionerne mod landet for at lukke for det venezuelanske regimes vigtigste indtægtskilde, og det betyder, at en række skibe er kommet på USA´s sorte liste for deres rolle i transport af olie fra landet.

Nu er mindst 16 tankskibe indeholdende 18,1 mio. tønder venezuelansk olie tvunget til at forblive på havet rundt omkring i verden, da købere undgår dem af frygt for at blive ramt af sanktioner, skriver Reuters. Det svarer til næsten to måneders produktion af olie i Venezuela.

Nogle af skibene har været på havet i mere end seks måneder og har forsøgt at komme af med lasten i flere havne, men uden held.

Olielaster bliver sjældent fyldt få et tankskib uden en køber. Sker det alligevel er det typisk af nød og lasterne sælges som regel med rabat. Men for hver dag der går, bliver det en dårligere og dårligere forretning. Ifølge shipping-kilder koster det typisk 30.000 dollar pr. dag at have det fyldte tankskib på havet.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark