Langt færre passagerer med Scandlines

Langt færre passagerer med Scandlines

Mandag 29. juni 2020 kl: 09:13


Selv om der igen er kommet gang i passagertrafikken mellem Danmark og Tyskland efter åbningen af grænserne, ligger niveauet stadig langt under det normale. I sidste uge - der lå op til starten på skolernes sommerferie i både Danmark og Schleswig-Holstein, var trafikken kun halvt så stor som normalt.

”Her i uge to efter genåbningen, er vi kun på cirka 50 procent af den volumen, som vi plejer at have på denne årstid”, siger Anette Ustrup Svendsen, informationschef i Scandlines, til Folketidende.

De færre passagerer afspejler sig også på mandskabssiden, hvor kun 150 af de 350 medarbejdere som rederiet sendte hjem som følge af coronakrisen, er vendt tilbage på arbejde igen.

Stadig flere medarbejdere hentes dog tilbage på arbejde, hvorimod der ikke er udsigt til, at rederiet får stort brug for at ansætte ferieafløsere i år.

”De arrangementer, vi plejer at afholde for at rekruttere sommerferieafløsere - såkaldte "sommerfugle" - om foråret, kunne vi ikke afholde, da landet lukkede ned. Og vi ikke havde heller ikke mulighed for at sende dem på de nødvendige kurser under nedlukningen. Der er heller ikke samme behov for afløsere i år, som på "normale" år, da vi fortsat kun betjener halvdelen af de biler, vi normalt betjener på denne årstid, siger Anette Ustrup Svendsen til avisen.

Passagertrafikken på ruterne mellem Danmark og Sverige ligger fortsat på et meget lavt niveau, da de danske myndigheder betragter store dele af Sverige farlige at rejse til og fra, på grund af coronavirus.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark