Så ændres vandvejene i Kattegat

Så ændres vandvejene i Kattegat

Tirsdag 30. juni 2020 kl: 16:00


I morgen onsdag den 1. juli ændres skibenes sejlruter i Kattegat dramatisk Det sker for at forbedre sikkerheden i farvandet, og samtidig tages nye digitale løsninger i brug i form af virtuelle bøjer, der kun kan ses på skibenes navigationsudstyr.

”Med op mod 70.000 skibe årligt gennem Kattegat er det væsentligt at have sejladssikkerheden for øje. Skibstrafikken i farvandene er nogle steder ret tæt, især omkring Skagen, og både i Danmark og internationalt er der gode erfaringer med at fremme sejladssikkerheden ved hjælp af rutesystemer. Samtidig bringer vi nu digitale værktøjer i spil, da ruterne udvalgte steder vil blive afmærket med virtuel afmærkning, som også gerne skulle styrke sikkerheden,” siger Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth i en pressemeddelelse.

De nuværende rutesystemer i farvandene er oprindeligt etableret med udgangspunkt i de minestrøgne ruter, som blev etableret efter 2. verdenskrig. Farvandene blev erklæret minefri i 1975, men ruterne har fundet fast anvendelse til at lede skibstrafikken sikkert gennem de danske farvande.

Nu justeres ruterne i overensstemmelse med de naturlige sejladsmønstre, så de vejleder og adskiller skibstrafikken bedre.

På nogle strækninger indføres såkaldte trafiksepareringssystemer, som ensretter sejladsen og bidrager til at forebygge skibskollisioner.

Ruterne er udarbejdet i tæt samarbejde med Geodatastyrelsen og Transportstyrelsen og Sjöfartsverket i Sverige, skriver Søfartsstyrelsen

Alle ruteændringer kan ses på Søfartsstyrelsens hjemmeside HER.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark