Rekordoptag på de maritime uddannelser

Rekordoptag på de maritime uddannelser
Arkivfoto

Onsdag 29. juli 2020 kl: 08:00


860 unge er blevet optaget på en af de maritime uddannelser i Danmark - hvilket er en stigning på 22 procent i forhold til 2019 og ny rekord. Derudover har 63 fået tilbudt en plads på studiet ’International Shipping and Trade’ på Copenhagen Business School

”Jeg er meget glad for det rekordhøje optag. Det er helt fantastisk, at så mange har lyst til at læse på en af de maritime uddannelser. Det er rigtig godt, for vi har brug for al den kvalificerede arbejdskraft, vi kan få”, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

”Vi har brug for at få uddannet dygtige maskinmestre, navigatører og shippingfolk, så Danmark kan fastholde sin position som stolt og verdensførende søfartsnation”, siger Anne Windfeldt Trolle.

I den netop offentliggjorte oversigt over optagne studerende fremgår det, at fire ud af fem maritime uddannelsesinstitutioner har en fremgang i andelen af optagne studerende.

I Frederikshavn kan 15 unge blandt andet se frem til at starte på den nye professionsbacheloruddannelse som skibsfører på MARTEC efter sommerferien.

Oversigten tæller dog kun uddannelser, der er omfattet af Den Koordinerede Tilmelding. Derfor vil der først senere på sommeren komme ansøgningstal for Navigationsskolen i Marstal, ligesom skoleskibenes ansøgere heller ikke er med i oversigten.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark