Søfolk bringer corona til Færøerne

Søfolk bringer corona til Færøerne

Torsdag 30. juli 2020 kl: 11:04


De færøske myndigheder har registreret 32 tilfælde af corona, hvoraf de 29 er udenlandske søfolk testet efter anløb af færøsk havn. Myndighederne opfordrer alle færinger der har været i kontakt med udenlandske søfolk om at lade sig teste.

Det største fund af corona blev konstateret om bord på det russiske fiskeskib Karelia, der anløb Klaksvig i sidste uge for at bunkre. Her viste en stikprøve på 30 ud af den 77 mand store besætning, at 23 var smittet med corona.

To besætningsmedlemmer er indlagt på hospitalet i Torshavn, mens Karelia har forladt Færøerne for at fiske videre i internationalt farvand nord for Færøerne.

De færøske myndigheder anbefalede fiskeskibets kaptajn at sejle tilbage til Rusland for at besætningen kunne komme under lægebehandling, men det afviste kaptajnen.

Tirsdag blev der konstateret 6 nye tilfælde af corona på det litauiske fragtskib Cassiopeia, der i sidste uge lå ved siden af Karelia i Klaksvig. De smittede er nu isoleret om bord på fragtskibet.

Hospitalet i Torshavn råder over seks intensivpladser, og myndighederne er derfor meget bekymrede for, at pandemien skal brede sig på de nordatlantiske øer.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark