Iver Huitfeldt er nu aktiv i operation AGENOR

Iver Huitfeldt er nu aktiv i operation AGENOR
Foto: EMASOH

Tirsdag 1. september 2020 kl: 16:00


Den danske fregat Iver Huitfeldt er ankommet til den franske base i Abu Dhabi, hvor det deltager i operation AGENOR, den europæiske ledede patruljering i det uroplagede farvand omkring Hormuz-strædet.

Fregatten Iver Huitfeldt ankom til basen søndag, hvor den blev budt velkommen af ledelsen af den europæiske mission, EMASOH, som blev til på fransk initiativ efter angrebene på flere tankskibe i området i fjor.

Men Iver Huitfeldt indgik allerede tirsdag den 25. august i operationen, da skibet ankom til AGENOR’s operationsområde i den nordvestlige del af det Arabiske Hav efter afsejlingen fra Danmark 10. august.

Samtidig overgik skibet i operativ kontrol fra Forsvarskommandoen til det franske maritime hovedkvarter i Abu Dhabi.

Konkret betyder det, at det nu er det franske hovedkvarter, som dirigerer fregatten derhen, hvor de mener, at der er mest brug for skibet til at løse opgaven.

Iver Huitfeldt har siden da patruljeret i Omanbugten og passerede for første gang gennem Hormuz-strædet lørdag den 29. august, inden den ankom til den franske flådebase søndag.

Bidraget til operationen omfatter ud over fregatten med besætning blandt andet en Seahawk helikopter, militærpoliti og maritime specialstyrker.

Kilde: Forsvaret


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark