Videoreportage

Eftersøgning stoppet - 41 omkommet i forlis

Eftersøgning stoppet - 41 omkommet i forlis
Gulf Livestock 1. Arkivfoto.

Torsdag 10. september 2020 kl: 13:10


De japanske myndigheder har nu opgivet at finde flere overlevende fra Gulf Livestock 1, der forliste og sank i en tyfon med 5.800 stykker kvæg om bord for otte dage siden. Video fra skibets sidste timer er offentliggjort.

Det er nu otte dage siden, at Gulf Livestock 1 blev ramt af en eller flere enorme bølger under en tyfon i farvandet syd for Japan på vej fra New Zealand til Kina.

Ud af besætningen på 43 mand har redningsindsatsen kun fundet tre, hvoraf den ene var bevidstløs og senere døde. Og nu har myndighederne så opgivet at finde flere og har stoppet eftersøgningen.

Men et af de to australske besætningsmedlemmer om bord nåede at sende video, optaget dagen før skibet gik ned, der viser hvordan vand skyller ind over skibet. Se den herunder.

Gulf Livestock 1 blev bygget i 2002 som et containerskib med en kapacitet på 630 teu og blev konverteret til at kunne transportere levende dyr i 2012.

Skibet har en broget fortid med hele 25 mangler rapporteret fra portstatskontroller alene i 2019 og 2002, fremgår det af shippingdatabasen Equasis.

Heraf var flere af fejlene relateret til skibets hovedmotor, der angiveligt var gået ud, inden skibet blev ramt og forliste i sidste uge.

Skibet er ejet af det UEA-baserede Gulf Navigation, der også har to andre ombygget livestock-skibe i flåden. Det ene er bygget i 1973 og konverteret ti år senere, mens det andet er bygget i 1975 og konverteret i 2014.Kilde: Splash


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark