Fregatten fejrer 160 år med kanonskud

Fregatten fejrer 160 år med kanonskud
Kanonerne bliver fyret af, når Fregatten Jylland fejrer sit 160 års jubilæum. Foto: Fregatten Jylland.

Torsdag 10. september 2020 kl: 16:00


Alle sejl bliver sat til på Fregatten Jylland, når der 19-20. september inviterer til kanonskud, krantur og klatring ved fejringen af, at det er 160 år siden, at skibet havde stabelafløbning fra Holmen i København i 1860.

Jubilæet markeres hen over weekenden med kanonskud og historiske introduktioner for børn og voksne og ture med lift i 90 meters højde og mulighed for klatring i skibets rig, skriver Fregatten Jyllands direktør, Karin Buhl Slæggerup i en pressemeddelelse.

Fregatten er dansk maritim kulturarv af den fineste slags og står i dag som et vartegn for Ebeltoft og et levende museum, der med sine 71 meter, tre master og 44 kanoner er et imponerende symbol på en fantastiske epoke i Danmarks maritime historie.

“Skibet har overlevet et stort søslag, det har ageret kongeskib, sejlet på verdenshavene, været lejrskole for provinsbørn, har sågar været sunket og solgt til ophugning. Men det har heldigvis overlevet det hele, og vi glæder os meget til at fejre fregattens lange liv og vores maritime kulturarv,” siger Karin Buhl Slæggerup.

Fejringen tager hensyn til Corona situationen og er derfor bygget op af en række gentagne aktiviteter over de to dage.

Kilde: Fregatten JyllandKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark