Iran vil snige olie til Venezuela

Iran vil snige olie til Venezuela
Arkivfoto.

Fredag 11. september 2020 kl: 11:05


To fuldt lastede iranske tankskibe gør ifølge rapporter, hvad de kan for ikke at blive opdaget af USA. Tankskibene er på vej til Venezuela med olien, og det er tidligere lykkedes USA at stoppe transporter mellem de to lande.

De to iransk-flagede tankskibe har valgt at tage turen omkring Kap Det Gode Håb på vejen ud i Atlanten. Tracking data viser, at de to skibe Forest og Fortune har valgt den længere rute frem for Suezkanalen, rapporterer Reuters.

Det er ifølge Reuters kilder sket, fordi det er lettere at holde AIS systemet slukket på den rute i forhold til gennem Suez, hvor myndighederne kræver AIS-systemet tændt.
En tredje tanker, Faxon, skulle også være på vej, men den har holdt sin AIS-sender slukket siden afrejsen af Iran i august.

Iran lykkedes i maj og juni med at sende en flåde på fem fuldt lastede tankskibe afsted til Venezuela, der ankom uden problemer.

Men sådan gik det som tidligere omtalt ikke for fire Liberia-flagede tankskibe ejet af en græsk shipping-gruppe på en senere tur. De blev alle opbragt af de amerikanske myndigheder på baggrund af en retskendelse, og skibenes last af olie blev overført til andre skibe og beslaglagt.

“Beslutningen om at genoptage iranske olieeksport til Venezuela øger endnu en gang spændingerne i regionen og sender et klart signal om, at Iran ikke er villig til at tillade amerikansk indblanding i dets handel med andre lande,” vurderede sikkerhedsfirmaet Dryad Global tidligere på ugen.

Reuters citerer unavngivne kilder for, at den beslaglagte olie skulle være overført til to tankskibe for at blive transporteret til USA, hvoraf det ene skulle være det 109.181 dwt store Maersk Progress.

En talsmand for Maersk Tankers afviser at kommentere med henvisning til kontraktforhold, skriver TradeWinds.

Kilde: TradeWinds.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark