2,8 mio. euro til grønnere maritim transport

2,8 mio. euro til grønnere maritim transport

Lørdag 12. september 2020 kl: 09:00


Nordisk Energiforskning søsætter nu 2,8 mio. euro til projekter, der skal mindske udledningen af drivhusgasser i den maritime transportsektor. Projekterne vil udnytte og udbygge fællesnordiske maritime kompetencer, og der skal minimum deltage to nordiske lande i hvert projekt.

Det er Nordisk Ministerråd der har afsat midler til et fællesnordisk initiativ, der skal støtte innovative udviklings- og demonstrationsprojekter inden for området på tværs af Norden.

Initiativet fokuserer på koncepter til den maritime transportsektor med fokus på brint, ammoniak og andre brændstoffer baseret på grøn eller blå brint samt projekter om biobrændsler eller batterielektriske fremdriftssystemer.

Projektet skal leve op til en række krav for at komme i betragtning til midlerne. Desuden skal hvert projekt involvere mindst en kommerciel partner og en forskningsinstitution, typisk et universitet eller et GTS-institut, der skal lede projektet.

Ansøgere skal sende en fællesansøgning til Nordisk Energiforskning. De danske deltagere skal desuden sende en særskilt ansøgning til EUDP, der støtter den danske deltagelse.

Kontakt fuldmægtig Karsten Svoldgaard, EUDP, for råd og vejledning om indkaldelsen og ansøgninger: kasv@ens.dk

Ansøgningsfrist er den 28. oktober.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark