Karstensens Skibsværft scorer ny stor ordre

Karstensens Skibsværft scorer ny stor ordre

Søndag 13. september 2020 kl: 09:00


Karstensens Skibsværft i Skagen har indgået en aftale med det norske rederi Asbjørn Selsbane AS om bygning af en 39 meter lang snurrevodstrawler Stødig. Med aftalen har værftet nu 14 nybygninger i ordrebogen for levering over de kommende 2 år.

Fartøjet bliver topmoderne, med alt indenfor det nyeste af maskineri, udstyr og udrustning.

Rederiet er veletableret inden for kystfiske-sektoren, og driver allerede Asbjørn Selsbane, med rettigheder for pelagisk og hvidfisk, og har tidligere sideløbende drevet et mindre fartøj, også med navnet Stødig.

Det nye fartøj skal delvis erstatte denne forrige Stødig, og drive efter hvidfisk samt rejetrawling. Endvidere bliver fartøjet udrustet for oceanfiskeri efter rødåte.

Skibet udrustes med tanke for levende fisk, og langt hovedparten af hvidfisk vil blive leveret som fersk iset i iTubs/kar. Der indrettes frysefaciliteter, primært rettet mod rejer og rødåte.

Rederiet har igennem mange år arbejdet godt sammen Karstensens Skibsværft, Således byggedes den innovative og nuværende Asbjørn Selsbane på Karstensens Skibsværft i 2013.

Det nye fartøj er projekteret med megen korrespondance ift Asbjørn Selsbane, således de to fartøjer vil supplere hinanden bedst muligt, og give optimal udnyttelse af rederiets kvoter.

Hoveddimensioner:

Længde overalt 39,30 m

Bredde moulded 11,50 m

Dybde shelterdæk 6,60 m

Nye Stødig skal leveres i juni 2022. Skroget til det nye fartøj skal bygges hos Karstensen Shipyard Poland.

Kilde: Karstensens Skibsværft


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark