Minister vil finde Livestocks “sorte boks”

Minister vil finde Livestocks “sorte boks”
Det ombyggede containerskib, Gulf Livestock 1. Arkivfoto.

Mandag 14. september 2020 kl: 15:03


New Zealands udenrigsminister støtter op om opfordringer til at finde data-recorderen fra Gulf LIvestock 1, der sank midt i en tyfon 2. september. 40 savnes fortsat og blot to besætningsmedlemmer er fundet i live fra skibet, der havde 5.800 stykker kvæg med om bord.

“Vi ved, hvor meget det vil betyde for de pårørende til besætningsmedlemmerne at få mere at vide om, hvad der forårsagede dette tragiske tab af liv,” sagde New Zealands udenrigsminister, Winston Peters, til lokale medier i weekenden.

Lederen af landets maritime fagforening, Joe Fleetwood, kunne ligeledes i weekenden fortælle på newzealandsk morgen-tv, at skibet krængede omkring 2-3 grader, da det forlod havnen i Napier på turen mod Kina.

Og halvvejs på turen blev beslutningen om ikke at forsøge at sejle uden om tyfonen taget. AIS-data viser, at skibet på det tidspunkt havde kurs direkte mod stormens øje i det Østkinesiske hav, hvor bølgehøjden nåede 15 meter.

Her mistede skibet maskinkraften og forliste.
Eftersøgningen blev afblæst i sidste uge, men efterladte forsøger at få den genoptaget. Flere redningsflåder er endnu ikke fundet.

Kilde: Splash.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark