Marinehjemmeværnet afholder stor øvelse

Marinehjemmeværnet afholder stor øvelse
Foto: John W. Cox og MHV Stab

Søndag 27. september 2020 kl: 10:00


10 flotiller med 7 grå fartøjer og 3 gummibåde var lørdag på øvelse i København. SAMEX hedder øvelsen, hvor deltagerne får testet samarbejdet i stor skala og trænet en række sømilitære discipliner. Alt gennemført med stort fokus på at undgå corona-smitte.

Holmen – den gamle hovedbase for den danske flåde – har fredag aften og lørdag dannet ramme om Marinehjemmeværnets interne samarbejdsøvelse: SAMEX.

Øvelsen havde deltagere fra Marinehjemmeværnet i Hundested, Helsingør, Brøndby, Dragør, Køge, Holmen, Bornholm og Horsens og fra Marinehjemmeværnets Frivillige Stab. De deltog med fire fartøjer af 900-klassen, to fartøjer af 800-klassen, et Maritimt Indsatsfartøj (MIF) og tre trailerbaserede hurtige gummibåde.

Det store fremmøde gav en helt nødvendig mulighed for at træne samarbejdet og kommunikationen i stor skala, inden for kerneområder som: Sømilitær taktik, herunder eskorte og selvforsvar, sømandskab, træning/procedure for skydning med våben, uddannelse og træning i kommunikationsprocedurer, sanitet, havari og assistance til andet skib.

Om bord på enhederne håndhævedes alle værnets mange skærpede regler for den sikre omgang med hinanden. Og på Holmen betød det blandt andet, at de forskellige besætninger blev holdt adskilte og f.eks. ikke blev samlet til store morgenmønstringer eller sociale arrangementer.

Kilde: Marinehjemmeværnet


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark