Havarikommission vil undersøge forlis igen

Havarikommission vil undersøge forlis igen
Dokumentar-serie afslører hidtil ukendt hul i Estonias skrog. Foto: DPlay.

Onsdag 30. september 2020 kl: 16:00


Den netop lancerede dokumentarserie om Estonias forlis i 1994 får nu den svenske havarikommission til at undersøge vraget af Estonia. Det skyldes, at optagelser af vraget afslører et stort hul i skroget, som ikke tidligere har været kendt.

De svenske myndigheder har nu indledt drøftelser med både Estland og Finland om de næste skridt i forhold til en nærmere undersøgelse af skroget efter de opsigtsvækkende optagelser i dokumentaren, der blev lanceret på streamingtjenesten DPlay mandag, skriver den svenske avis Aftonbladet.

Havarirapporten slog fast, at Estonia sank, fordi bovporten blev slået løs og faldt af. 852 mennesker omkom. Men der har siden været lidt af et mysterium, hvorfor færgen kunne synke på under en time.

Og nu kan de nye optagelser af et hul i skroget på ca. 4 meter i højden og 1,2 meter i bredden måske påvirke årsagen til katastrofen.

Langt de fleste omkomne var svenskere, og den svenske statsminister Stefan Löfven (S) var hurtigt ude og love, at man ikke udelukker nye undersøgelser af forliset med nye dykninger.

"Det må eksperterne komme med forslag til," siger han til Aftonbladet.

Og Statens Havarikommission har indledt en undersøgelse.
"Vi undersøger de oplysninger, der er kommet frem og overvejer hvad de kan få af konsekvenser," siger Jonas Bäckstrand, der er stedfortrædende generaldirektør i Statens Havarikommission i Sverige.

Udenrigsministrene fra Sverige, Estland og Finland har allerede slået fast, at en eventuel ny undersøgelse af vraget skal ske i et samarbejde mellem landene.

Kilde: Aftonbladet.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark