Ny tankterminal etableres på Hirtshals Havn

Ny tankterminal etableres på Hirtshals Havn
Foto: Hirtshals Havn

Tirsdag 13. oktober 2020 kl: 14:55


Om kort tid går biomass.dk i gang med at opføre første etape af en stor og moderne tankterminal til flydende biomasse på Hirtshalshavn. Tanke er skåret over for at kunne transporteres og bliver opstillet og samlet, når de er ankommet til havnen.

De første tre tanke, som på sigt skal blive en del af et større biomasseanlæg, forventes at ankomme til Hirtshals Havn i løbet af uge 42. Tankene fragtes til Hirtshals på blokvogne med et ro/ro-fragtskib, hvorefter de opstilles og samles direkte på det lejede areal. Det forventes at anlægget allerede kan sættes i drift i løbet af november, skriver Hirtshals Havn i en pressemeddelelse.

“Vi havde afsøgt en række andre muligheder, inden vi traf den endelige beslutning om, at vores nye tanklager skulle placeres på Hirtshals Havn. Vores konklusion pegede dog entydigt på, at vi opnår den geografisk mest optimale placering og infrastruktur på Hirtshals Havn - både i forhold til tilførsler af biomasse og til den videre afsætning,” fortæller Jens R. Schrøder, direktør ved biomass.dk.

Med de tre tanke, der hver har en højde på 13 meter og en diameter på 11 meter, har Biomass.dk mulighed for at modtage volumener på op til 3.500 tons. I tilknytning til tankanlægget etableres desuden flere stordimensionerede rørledninger direkte til kajkanten, hvilket muliggør en hurtig indpumpning direkte fra skibet til tankanlægget, samt håndtering af forskellige produkttyper og dermed en effektiv produkthåndtering.

Biomass.dk blev stiftet i 2018 med et formål om at etablere og varetage store mængder af organiske biprodukter, som kan bruges til grøn energi. Biomass.dk er delvist ejet af Grøngas og af verdens største private energiselskab, E.ON.

Kilde: Hirtshals Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark