DFDS får del i nye Brexit-kontrakter

DFDS får del i nye Brexit-kontrakter
Arkivfoto.

Onsdag 14. oktober 2020 kl: 12:57


Den britiske regering har tegnet en ny kontrakt med fire rederier, der skal sikre leverancerne af livsvigtige fornødenheder som f.eks. medicin uanset, hvordan forhandlingerne om en handelsaftale med EU falder ud.

Den nye kontrakt, der har en værdi på 77,6 mio. pund - ca. 640 mio. kr. - er indgået med DFDS, Brittany Ferries, P&O Ferries og Stena og vil fokusere på ni ruter med anløb i otte havne, der har en mindre sandsynlighed for at blive omfattet af store uregelmæssigheder ved årsskiftet.

Disse havne er ifølge det britiske transportministerium Felixstowe, Harwich, Hull, Newhaven, Poole, Portsmouth, Teesport og Tilbury.

“Indgåelsen af disse kontrakter sikrer, at livsvigtig medicin og andre vigtige vare - uanset resultatet af de igangværende forhandlinger - kan fortsætte med at komme ind i Storbritannien, når vi forlader EU,” siger transportminister Grant Shapps.

Kontrakterne, der løber i seks måneder fra udløbet af overgangsperioden for Storbritannien ved årsskiftet, omfatter en kapacitet svarende til 3.000 lastvogne om ugen.

DFDS har to gange tidligere indgået aftaler med det britiske transportministerium om særlige aftaler, der skulle sikre livsnødvendige leverancer i forbindelse med Brexit.

Kilde: Det britiske transportministerium.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark