To angreb inden for 24 timer i Guineabugten

To angreb inden for 24 timer i Guineabugten

Mandag 19. oktober 2020 kl: 08:00


Produkttankskibet PTI Nile rapporteres lørdag angrebet og bordet af pirater ca. 115 sømil ud for Togo i Guineabugten, da skibet var på vej i nordlig retning mod Togo´s hovedstad Lomé, oplyser sikkerhedsfirmaet Dryad Global. Angrebet er det andet alvorlige inden for et døgn i området.

Efter en månedlang pause i angrebene på skibsfarten i Guineabugten, slog pirater til for anden gang indenfor et døgn, da de lørdag angreb og bordede det 50.000 dwt store Hong Kong-flagede produkttankskib PTI Nile.

Ifølge rapporterne nåede alle besætningsmedlemmer i sikkerhed i skibets citadel, men der foreligger ikke nærmere oplyser om selve angrebet eller om nogle kom til skade ved angrebet.

Ifølge AIS-data ser det ud som om, skibet har forsøgt undvigemanøvre, inden det stopper op og efterfølgende tilsyneladende slukker for AIS-signalet.

Det 77.707 dwt store LNG-tankskib Methane Princess blev ligeledes lørdag angrebet og bordet af pirater, der slap afsted med at kidnappe to filippinske søfolk. Den ene kastede sig imidlertid i vandet fra piratfartøjet og blev reddet op på tankskibet.

Kilde: Dryad Global.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark