Hurtigruten aflyser resten af 20/21-sæsonen

Hurtigruten aflyser resten af 20/21-sæsonen
Foto: Hurtigruten.

Torsdag 22. oktober 2020 kl: 15:10


Det bliver ikke muligt at tage med Hurtigruten på ekspeditions krydstogt til Antarktis i 2020/21 sæsonen på grund af Covid-19 pandemien. Afgangene i år blev aflyst i september, men nu aflyser rederiet altså også ekspeditioner i 1. kvartal næste år.

“Covid-19 pandemien påvirker stadig store dele af verden og rejserestriktioner og krav om karantæne er udbredt og ændrer sig hurtigt. På grund af disse udfordrende omstændigheder, og fordi udviklingen er uforudsigelig, har Hurtigruten besluttet af aflyse den tilbageværende del af 2020/21 sæsonen - fra januar og gennem hele 1. kvartal,” skriver Hurtigruten i en børsmeddelelse.

Rederiet oplyser, at mange gæster på de nu aflyste togter har valgt at udsætte deres rejse snarere end at få pengene tilbage, ligesom man oplever et større antal bookinger for anden halvdel af 2021 og starten af 2022. Antallet af gæster, der har reserveret et togt i 2. halvdel af 2021 er ifølge Hurtigruten 8,4 pct. højere sammenlignet med samme tid sidste år for reservationer til 1. halvdel af 2020.

Ud over at lukke ned for ekspeditions togterne reducerer Hurtigruten også sin kapacitet på den norske kyst, hvor rederiet kun vil drive en begrænset sejlplan med to skibe mellem Bodø og Kirkenes. Det sker på baggrund af en opfordring fra det norske transportministerium, oplyser rederiet.

Kilde: Hurtigruten.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark