Thorsminde er klar til ny heliport

Thorsminde er klar til ny heliport
Arkivfoto

Onsdag 28. oktober 2020 kl: 14:18


Holstebro Kommune har arbejdet intenst for en helikopterlandingsplads i Thorsminde, der går efter at blive servicehavn for den kommende Thor Havvindmøllepark. Nu er der grønt lys til Thors heliport, der også vil kunne fungere som landingsplads for lægehelikoptere og redningshelikoptere.

”Vejen er banet for realiseringen, så vi er klar til at gå i dialog med det firma, som vil etablere en ny heliport på vestkysten. De overordnede miljøvurderinger gør, at vi med ro i sindet ser frem til, at vindmølleoperatøren kan etablere en servicehavn, som ligger optimalt for kommende havmølleprojekter”, siger Holstebro Kommunes borgmester, H.C. Østerby.

”Thorsminde har i forvejen et forspring med den korteste søvej til vindmølleparken. Denne naturlige fordel er nu forstærket med klarheden om, at vi med en heliport også kan tilbyde den hurtigste transportform for operatørerne, når møllerne skyder i vejret”, siger H.C Østerby.

Landingspladsen kan tilmed bruges af lægehelikoptere og redningshelikoptere.

Thor Havvindmøllepark bliver Danmarks hidtil største og skal ligge 20 km ud for kysten ved Thorsminde. Parken kan levere strøm til omkring 800.000 danske husstande og bliver et væsentligt bidrag til den nationale grønne omstilling.

Havvindmølleparken skal stå helt færdig i 2027

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark