Problemerne fortsætter for Seadrill

Problemerne fortsætter for Seadrill
Arkivfoto.

Mandag 2. november 2020 kl: 14:04


Endu en gang fik Seadrill udsættelse på krav fra sine kreditorer, og endnu en lang lykkedes det ikke for det stærkt nødlidende selskab at komme i mål med den rekonstruktionsaftale, der har været undervejs siden juni måned.

Med udløbet af oktober udløb også den sidste fristforlængelse på en måned, som Seadrill senest har fået fra sine kreditorer, der dermed nu står frit for at bede det nødlidende selskab om at betale, hvad det skylder.

Seadrill kæmper med en enorm gæld på mere end 7 mia. dollar og en restruktureringsaftale med kreditorerne faldt altså heller ikke på plads i løbet af oktober, hvor forhandlingerne blev ledet af selskabets nytiltrådte CEO, Stuart Jackson, der overtog posten 1. oktober fra Anton Dibowitz, der sad på toppen af det John Fredriksen kontrollerede rigselskab i tre år.

Den nye topchef slog ved sin tiltrædelse fast, at industrien står overfor nye tider, hvor efterspørgslen efter rigge er i bund samtidig med, at udbuddet er alt for stort.

“Vi er i et nyt marked og vi på tilpasse os og justere. Det betyder eliminering af af de omkostninger, der følger med aktiver, der aldrig igen vil returnere til markedet og adressering af omkostningsbasen for de produktive aktiver - alt sammen leveret i en forenklet organisationsstruktur,” udtalte Stuart Jackson ved sin tiltræden.

Men først skal han altså lige have styr på den enorme gæld.

Kilde: Seadrill


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark