Ørsted og BP i nyt grønt brint-samarbejde

Ørsted og BP i nyt grønt brint-samarbejde
BP´s Lingen raffinaderi i Tyskland skal producere brint drevet af Ørsted havvindmøller. Foto: Ørsted.

Onsdag 11. november 2020 kl: 09:59


Den danske vindgigant Ørsted går sammen med energi-mastodonten BP om etableringen af en brintproduktion på Lingen raffinaderiet i Nordvesttyskland, der skal drives af vindkraft fra en Ørsted havvindmøllepark i Nordsøen.

Projektet, der forventes at blive operationelt i 2024, skal fra starten omfatte et 50 MW elektrolysesystem, der drevet af Ørsted-vindmøller vil blive i stand til at producere op mod 9.000 tons bæredygtig brint årligt.

På længere sigt er det planen at udbygge systemet til en kapacitet på 500 MW på BP´s raffinaderi i Lingen. Det kan betyde produktion af nok brint fra en vedvarende energikilde til både at imødekomme raffinaderiets behov for brint til produktionen samt give råmateriale til fremtidig produktion af syntetisk brændstof, oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Brint indgår som en uundværligt element i raffinaderiets drift, men 9.000 tons brint fra vindkraft kan afløse 20 pct. af Lingen-raffinaderiets nuværende brug af fossil-baseret brint og dermed spare CO2-udledning svarende til 80.000 tons årligt.

Kilde: Ørsted


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark