Bunker Holding overrasket over tiltale

Bunker Holding overrasket over tiltale
Foto: Dan-Bunkering.

Torsdag 12. november 2020 kl: 08:00


Bagmandspolitiet har tiltalt Dan-Bunkering for 33 gange at have solgt jetbrændstof til russiske selskaber, der leverede det videre til Syrien i strid med EU´s sanktioner mod landet. I en kommentar skriver Bunker Holding, der også er tiltalt, at selskabet er “overrasket” over tiltalerne.

Tiltalerejsningen mod Dan-Bunkering - og i otte tilfælde Bunker Holding og en direktør - drejer sig om handler omfattende i alt 172.000 ton jetbrændstof til en samlet værdi af 647 mio. kr., der blev foretaget mellem 2015 og 2017. Selskabet blev meldt til politiet af Erhvervsstyrelsen tilbage i 2017 og efterforskningen førte sidste år til sigtelser og altså nu til tiltalerejsning.

Bunker Holding skriver i en pressemeddelelse udsendt sidste på eftermiddagen i går, at selskabet ser frem til at få “sagen fuldt belyst og afsluttet”.

“Vi er dog overraskede over, at SØIK har valgt at rejse disse tiltaler. Der er intet i vores egne grundige, interne undersøgelser, der har afdækket, at der skulle være personer i Dan-Bunkering eller Bunker Holding, som var vidende om eventuelle brud på EU’s sanktioner over for Syrien,” skriver Bunker Holding ifølge Avisen Danmark.

Ifølge Bunker Holding er det ikke lykkedes at komme i dialog med myndighederne om sagen.
“Vi ville blandt andet gerne have drøftet, at ingen myndigheder på handelstidspunkterne eller efterfølgende har tændt advarselslamper eller givet anden respons på de konkrete handler,” skriver Bunker Holding og henviser til, at selskabet tager skarpt afstand fra ethvert sanktionsbrud.

Kilde: Avisen Danmark


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark