Norsk offshore rederi taber fortsat millioner

Norsk offshore rederi taber fortsat millioner
Arkivfoto.

Torsdag 12. november 2020 kl: 13:02


Det kriseramte norske offshore rederi Dof taber atter store trecifrede mio-beløb viser 3. kvartals regnskab og kæmper fortsat med sine kreditorer om en refinansiering af rederiets enorme gæld på 21,5 mia. nkr.

Værdierne siver fortsat ud af offshore rederiet Dof, der i 3. kvartal tabte 389 mio. norske kr. på grund af nye store nedskrivninger på flåden på 667 mio. nkr.

Der er dog tale om en bedring i forhold til samme periode sidste år, hvor resultatet blev et tab på 1,9 mia. nkr. drevet af endnu større nedskrivninger og urealiserede valutatab.

Driftsresultatet før afskrivninger (EBITDA) endte i 3. kvartal på 879 mio. nkr. hvilket er 120 mio. nkr bedre end samme periode i fjor. Men pandemien påvirker negativt.

“Covid-19 virussen har haft en store påvirkning på driften i 3. kvartal og markederne er fortsat med at være udfordrende med pres på indtjening og udnyttelsesrater,” skriver Dof i kvartalsrapporten, der på den baggrund forudser yderligere nedskrivninger.

Forhandlingerne om en refinansiering blev afbrudt efter olieprisfaldet i foråret, hvor Dof måtte bede sine kreditorer om et nødlån for at dække et akut likviditetsbehov.

Rederiet, der nu har en negativ egenkapital på omkring 1 mia. nkr., sikrede sig derefter fritagelse for betaling af rente og afdrag frem til 31. januar næste år.

Dof driver en flåde på 20 ankerhåndteringsfartøjer, 16 forsyningsskibe, 31 subsea-fartøjer og 71 fjernstyrede miniubåde (ROV).

Kilde: E24


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark