Vaccine-nyhed smitter positivt af på kurser

Vaccine-nyhed smitter positivt af på kurser
Shippingaktierne var på optur mandag på nyheden om endnu en Covid-19 vaccine. Arkivfoto.

Tirsdag 17. november 2020 kl: 08:58


Kursen på shipping-aktierne var på optur mandag efter nyheden om, at endnu en effektiv vaccine mod Covid-19 skulle være på vej. Sidste uge var det nyheden om vaccine fra Pfizer, der sendte kurserne på optur. Og shippingaktierne steg mere end gennemsnittet.

“Shipping har i den grad været under betydeligt pres i de seneste uger og måneder, så enhver positiv nyhed - i dette tilfælde udviklingen af vacciner - vil booste shippingaktier mere end det brede marked,” lyder det fra Randy Giveans, der er analytiker i Jefferies.

Efter stigninger i sidste uge, steg en række rederiaktier yderligere i går på nyheden om en vaccine med en påstået effektivitet på 95 pct., der skulle være på vej.

Den græske ejer af containerskibe, Danaos, steg med 21 pct. mest af alle i sidste uge og lagde sig også i spidsen mandag med en stigning på 19 pct. på børsen i New York.

Tankskibsrederier var også på en tiltrængt optur med 7 pct. til Frontline, 6 pct. til Teekay Tankers og 5 pct. til International Seaways, mens også aktionærerne i de hårdt pressede krydstogtselskaber kunne glæde sig over kursstigninger. Carnival Corporation steg med 9 pct., mens kursen på aktierne i Caribbean Cruises og Norwegian Cruise Line steg med 7 pct.

Kilde: TradeWinds.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark