Pirataktiviterne fortsætter i Guineabugten

Pirataktiviterne fortsætter i Guineabugten
Foto: KGJS

Tirsdag 17. november 2020 kl: 10:15


Trusselsniveauet er fortsat kritisk højt i Guineabugten, hvor pirater senest har nærmest sig et norsk tankskib ejet af Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi (KGJS). Samtidig er kontakten med et bunkertankskib blev tabt i Guineabugten, der har oplevet ti piratangreb eller angrebsforsøg i november.

Den sidste kendte position for bunkertankskibet Stelios K var 40 sømil syd for Lomé i Togo mandag morgen. Skibet var på vej til Lagos i Nigeria, men skibets AIS signal forsvandt, efter at det havde taget to skarpe sving væk fra sin kurs.

“Det er fortsat uklart, hvad den nuværende situation er for Stelios K,” siger sikkerhedsfirmaet Dryad Global. “Lokale myndigheder er i gang med at undersøge sagen”.

Den seneste pirataktivitet fandt sted tirsdag morgen, da det 119.000 dwt. store SKS Donggang, rapporterede om en mistænkelig båd, der nærmede sig omkring 59 sømil syd for Lomé.

Båden med et ukendt antal om bord vendte om, da det var omkring en halv sømil fra det norske tankskib.

Dryad Global advarer om, at piratangrebene sandsynligvis vil fortsætte og råder skibe i området til at være i højeste beredskab.

Mandag blev fem besætningsmedlemmer kidnappet fra det ghanesiske fragtskib Am Delta, mens skibet befandt sig 44 sømil syd for Brass i Nigeria.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark