USA´s ældste krigsskib i tjeneste fylder 50

USA´s ældste krigsskib i tjeneste fylder 50
USS Blue Ridge. Foto: US Navy.

Tirsdag 17. november 2020 kl: 11:46


USS Blue Ridge blev i weekenden behørigt fejret, da det var 50 år siden, at skibet som det første af to amfibiske kommandoskibe i Blue Ridge-klassen, blev en del af den amerikanske flåde. Hendes primære opgave er at være hovedkvarter for chefen for USA´s 7. flåde.

“Selvom hun er det ældste skib i flåden, sejler hun fortsat som et nyt, hvilket ikke ville være muligt uden støtten fra de lokale i Yokosuka nærområdet, “ sagde kaptajn Craig Sicola, der er chef for Blue Ridge ved fejringen 14. november.

Skibet, der siden 1979 har haft base på Yokosuka i Japan, blev bygget på Philadelphia Naval Shipyard og blev i 1972 indsat i Vietnam-krigen, hvor det medvirkede i angrebsoperationer, inden det senere var med til at evakuere personalet fra USA´s ambassade i Saigon efter faldet i 1975.

USS Blue Ridge overtog rollen som flagskib for den 7. flåde i 1979, hvor skibets primære opgaver har været mere fredelige venskabsbesøg og øvelser i den vestlige del af Stillehavet.

Er det så ved at være slut med USS Blue Ridge som 50 årig? Nej. Ifølge de foreliggende oplysninger, skal hun være en del af flåden til 2039.

Kilde: Maritime Executive.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark