Bunker Holdings topchef kræves fængslet

Bunker Holdings topchef kræves fængslet
Anklagemyndigheden kræver fængsel til Keld R. Demant, CEO i Bunker Holding i sagen om salg af jetbrændstof til Syrien.

Onsdag 18. november 2020 kl: 13:05


Det fremgår af anklageskriftet i sagen mod Bunker Holding og datterselskabet Dan-Bunkering og Bunker Holdings adm. dir. Keld R. Demant, at anklageren kræver fængselsstraf til direktør og bøder til virksomhederne, skriver DR.

Bagmandspolitiet (SØIK) rejste for en uge siden tiltale mod de to selskaber og topchefen for at have solgt jetbrændstof til russiske virksomheder, der sendte det videre til Syrien, hvilket var i strid med EU´s sanktioner mod landet.

Ifølge anklageskriftet leverede Dan-Bunkering i 33 tilfælde fra 2015 til 2017 jetbrændstof til en samlet værdi af 648 mio. kr., med en fortjeneste på - ifølge SØIK mindst 18 mio. kr., skriver DR.

Ifølge anklageskriftet har moderselskabet Bunker Holding medvirket i otte af handlerne, selvom selskabet ifølge tiltalen vidste eller havde en “bestemt formodning” om, at jetbrændstoffet skulle til Syrien.

Også Bunker Holdings adm. direktør, Keld R. Demant er anklaget for at have medvirket til de otte handler og have gjort det “under særligt skærpende omstændigheder”, da han også vidste, at det skulle til Syrien eller havde “bestemt formodning” om det, hedder det i anklageskriftet ifølge DR.

Anklagemyndigheden kræver fængsel til direktøren, men specificerer ikke i hvor lang tid. Anklagen er rejst med henvisning til straffelovens paragraf 110c, stk. 2, der kan give op til fire års fængsel.

Bunker Holding skriver i et svar til DR. at direktøren alene er tiltalt “som en konsekvens af hans funktion som den øverste ansvarlige i Bunker Holding og bestyrelsesformand i Dan-Bunkering” og således ikke har været involveret i de omtalte handler.

Bunker Holding gentager sin afvisning af at have overtrådt EU´s sanktioner.

Kilde: DR


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark