Kampen om magten fortsætter i norsk rederi

Kampen om magten fortsætter i norsk rederi
Thomas Wilhelmsen, CEO i Wilhelm Wilhelmsen gruppen vil købe sine slægtninge ud.

Onsdag 18. november 2020 kl: 16:00


Opgøret om magten i norske Wilh. Wilhelmsen mellem topchefen Thomas Wilhelmsen på den ene side og seks kusiner og en tante på den anden fortsætter. Nu tilbyder topchefen sine slægtninge 1 mia. kr. for at købe dem ud.

Femte generation i familiedynastiet kæmper fortsat om magten i Wilhelm Wilhelmsen imperiet, der har godt 20.000 ansatte verden over.

Thomas Wilhelmsen - søn af Wilhelm Wilhelmsen, der begik selvmord i februar, sidder på alle de bestemmende A-aktier i holdingselskabet og det er hans seks kusiner og en tante godt trætte af. De sidder nemlig med B-aktier uden indflydelse.

Derfor forsøgte de i september at købe Thomas ud af holdingselskabet med et bud på 3,2 mia. norske kroner, ca. 2,2 mia. danske kroner. Men det blev afvist.

Nu har han så selv tilbudt sine syv slægtninge - kaldet M-gruppen - ca. 1 mia. kr. for at slippe for deres medejerskab til holdingselskabet.

“Det er ikke min foretrukne løsning, da mit ønske var at fortsætte med et fælles ejerskab som vores familie har haft succes med i generationer,” udtalte Thomas Wilhelmsen tirsdag.

“Men trods talrige forsøg på at løse situationen, ser jeg ikke længere nogen anden mulighed end at fremsætte et tilbud på M-gruppens aktier,” siger han ifølge den norske avis, Dagens Næringsliv.

Striden har nu stået på i to år - og var angiveligt en medvirkende årsag til, at den gamle skibsreder tog sit eget liv.

De syv slægtninge har endnu ingen kommentarer til det fremsatte tilbud, der udløber 1. december og ifølge ifølge Thomas Wilhelmsen ikke bliver genfremsat.

Fortsættelse følger - uden tvivl.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark