Nu kan værftsarbejderne vende tilbage

Nu kan værftsarbejderne vende tilbage
Karstensens Skibsværft i Skagen.

Torsdag 19. november 2020 kl: 14:10


Karstensens Skibsværft i Skagen var blandt de mange nordjyske virksomheder, der måtte undvære mange medarbejdere, da landsdelen lukkede ned. Men fra i dag ophæves langt de fleste restriktioner. Resten forsvinder i morgen og i løbet af weekenden.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har i dag meddelt, at restriktionerne i syv nordjyske kommuner ophæves så hurtigt som muligt, startende i dag.

Restriktionerne blev indført den 6. november i kølvandet på fundet af muteret Covid-19 virus og betød bl.a. at en lang række virksomheder måtte undvære medarbejdere, fordi trafik på tværs af kommunegrænserne blev frarådet.

For Karstensens Skibsværft i Skagen betød det, at 47 timelønnede og seks funktionærer måtte blive hjemme, ligesom mange af værftets underleverandører har ansatte, der heller ikke kunne nå frem.
Oprindelig skulle restriktionerne varer til 3. december, men de fleste ophæves i dag på baggrund af en indstilling fra regeringens Indsatsgruppe for Covid-19 håndtering.

Test af ca. 73.000 nordjyder fra 9-15 november viser fund af 79 smittede pr. 100.000 mod 94 ugen før.
Samtidig er der ikke siden den 15. september fundet yderligere tilfælde af muteret cluster 5 virus, hvorfor Statens Serum institut vurderer, at denne variant med stor sandsynlighed er døet ud.

Disse restriktioner ophæves
Hovedparten af lempelserne vil være gældende fra 19. november 2020. Der er følgende undtagelser:
- Åbning af kollektiv trafik, som træder i kraft 20. november
- Åbning af kultur- og fritidsliv, som træder i kraft 20. november
- Muligheder for forsamlinger, som træder i kraft 20. november
- Åbning af restauranter, barer mv., som træder i kraft 20. november
For videregående uddannelser, dagtilbud, grundskoler, kost- og efterskoler samt for ungdoms- og voksenuddannelser ophæves de særlige tiltag i de syv kommuner fra mandag 23. november.

Kilde: Sundheds- og ÆldreministerietKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark