Den vigtigste vaccine skal fragtes af Maersk

Den vigtigste vaccine skal fragtes af Maersk
Foto: Maersk

Torsdag 19. november 2020 kl: 14:57


Verdens vigtigste - og længe ventede - vaccine skal transporteres af Maersk. Rederiet har foreløbig indgået aftale med amerikanske Covaxx om transport af corona-vaccine og flere aftaler kan være på vej, siger Søren Skou til Berlingske.

Mens anden bølge af Covid-19 pandemien fortsat hærger ikke mindst Europa og USA med fuld styrke, skaber nyheden om effektive vacciner fra Pfizer og Moderna forsigtig optimisme i forhold til, at verden kan blive mere normal i løbet af 2021.

Og verdens største containerrederi har allerede indgået en aftale med Covaxx om fragt af vaccine - og flere aftaler kan være på vej.

“Vi er i dialog med Pfizer og andre. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at få de her vacciner distribueret så hurtigt som overhovedet muligt. Det vil være godt for verden, men dermed også for os,” siger Søren Skou, topchef i Maersk, ifølge Berlingske Tidende.

Den allerede indgåede aftale med Covaxx omfatter en vaccine, der ventes klar til distribution i stor skala i løbet af 2021.

Maersk er klar til at fragte mere end en milliard Covaxx- vacciner rundt på kloden næste år. Og altså muligvis også vacciner fra andre firmaer.

Kilde: Berlingske


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark