Vild uenighed om Maersk-aktien

Vild uenighed om Maersk-aktien

Torsdag 19. november 2020 kl: 16:00


Køb, sælg eller hold? Der er ikke meget - entydig - hjælp at hente for aktionærer, der ønsker en vurdering af Maersk-aktiens potentiale - eller måske mangel på samme. Kursen på Maersk-B aktien er siden corona-lavpunktet i marts mere end fordoblet fra godt. 5.000 kr. til i dag knap 11.500 kr.

Aktien har været på en stabil vækstkurs, men hvad så nu efter den seneste opjustering af driftsresultatet for hele året med 0,5 mia. dollar til 8,0-8,5 mia. dollar?

Dagbladet Børsen har været gennem 26 forskellige vurderinger af aktien. Og der kan findes opbakning til både køb, hold og sælg:
16 analytikere anbefaler køb, syv siger hold, og tre foretrækker at sælge.

Den amerikanske bank Citigroup er særdeles optimistisk på Maersk´ vegne har anbefaler et køb samtidig med, at kursmålet er sat op til hele 14.800 kr.

Herhjemme tvivler Nordea og Jyske Bank på den udvikling. De sætter anbefalingen til hold. De tror, at aktien er overvurderet og at kursen vil falde.

Ifølge den tyske bank Berenberg er Maersk-aktien åbenbart vildt overvurderet med den nuværende kurs. De forhøjer dog kursmålet fra 8.500 til 8.700 kr., men anbefaler et salg.

Det eneste, der således er givet er, at intet er givet…

Kilde: Børsen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark