Hafnia kniber sig i sort i bedste Q3 i 4 år

Hafnia kniber sig i sort i bedste Q3 i 4 år
Mikael Skov, CEO i Hafnia.

Fredag 20. november 2020 kl: 12:56


Det dansk-ledede tankrederi Hafnia nåede det bedste 3. kvartals resultat siden 2016 med et overskud på beskedne 373.000 dollar i 3. kvartal, men voldsomt meget bedre end et underskud på 10,5 mio. dollar i samme periode i fjor.

Med resultatet i 3. kvartal er Hafnia´s resultat for årets første ni måneder 175,2 mio. dollar mod 29,3 mio. dollar i samme periode i fjor. Og Mikael Skov, CEO i Hafnia, glæder sig over det bedste 3. kvartal siden 2016.

“Det gav et glimt af håb om en glidende rebalancering af markedet for transport af raffinerede olieprodukter. Men i starten af 4. kvartal har vi set en signifikant stigning i Covid-19 infektioner på den nordlige halvkugle efterfulgt af lockdowns i mange lande, hvilket gør det vanskelige at vurdere den nuværende økonomiske situation og den deraf resulterende efterspørgsel på olie,” skriver Mikael Skov i en kommentar til kvartalsregnskab.

I løbet af 3. kvartal skete der et fald i raterne i forhold til forrige kvartal og samtidig kom flere skibe, der havde været brugt som flydende lagre, tilbage i almindelig drift.

“Dette øgede den tilgængelige tonnage løbende gennem 3. kvartal med faldende rater til følge på linje med vores forventning om, at en del af den globale flåde ville få mindre travlt efterhånden som olielagre og efterspørgslen rekalibrerede,” skriver Mikael Skov.

Hafnia opererede ved udgangen af 3. kvartal en flåde på i alt 96 tankskibe (47 MR-skibe, 26 LR1, 13 Handy, 6 LR2 og 4 Non-pool Panamax), der generede en gennemsnitlig TCE på 13.672 dollar/dag.

Rederiet, der er ejet af BW Group, havde pr. 6. november kontraktdækket 50 pct. af den totale indtjeningsdage for flåden i 4. kvartal til en gennemsnitlig rate på 13.372 dollar/dag.

Hafnia ejer 86 tankskibe og driver 103 skibe i pool, der genererede en indtjening på 4,4 mio. dollar i 3. kvartal.

Kilde: Hafnia

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark