Pengekassen tømmes hastigt i Seadrill

Pengekassen tømmes hastigt i Seadrill
Arkivfoto.

Lørdag 21. november 2020 kl: 08:00


Det nødlidende norske rigselskab Seadrill har i tredje kvartal fortsat et negativt cashflow og har fået tappet pengetanken for 169 mio. dollar siden udgangen af 2. kvartal. Samtidig har selskabet fortsat ikke fået den helt nødvendige restruktureringsaftale på plads.

Med en enorm gæld på 7,4 mia. dollar kan Seadrill ikke overleve uden en restruktureringsaftale, der sammen med skrotning af ældre rigge, reduktion af omkostningerne skal skabe grundlaget for fortsat drift.

Men det er endnu ikke lykkedes at få en restruktureringsaftale på plads, trods månedlange forhandlinger og mange fristforlængelser.

“Vi fortsætter med at adressere industriens problem med for mange rigge og for meget gæld,” udtaler den nye CEO, Stuart Jackson, der overtog topposten fra Anton Dibowitz, efter at have været CFO i en årrække.

Og Seadrill har nu indgået endnu en fristforlængelse med sine kreditorer til 14 december. En aftale om udsættelse af betalinger med Danske Bank er dog endnu ikke faldet på plads, skriver Seadrill i forbindelse med 3. kvartalsregnskabet, der kun indeholder oplysning om den tilgængelige likviditet og selskabets backlog.

Efter drænet på 169 mio. dollar i 3 kvartal havde Seadrill ved indgangen til 4. kvartal 851 mio. dollar at gøre godt med.

Ordrebogen havde på samme tidspunkt en værdi af 2,1 mia. dollar, men siden er der kommet nye bestillinger til for omkring 52 mio. dollar, oplyser Seadrill.

Kilde: Seadrill


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark