Se video af grundstødningen.

Færge på grund med 429 personer om bord

Færge på grund med 429 personer om bord
Viking Line´s M/S Grace Viking blæste på grund ved Ålands øerne lørdag. Foto fra Youtube.

Søndag 22. november 2020 kl: 08:00


Viking Lines færge Grace gik lørdag ved 13-tiden på grund blot få hundrede meter fra havnen ved Mariehamn. Ingen af de 429 personer om bord kom noget til ved uheldet, men måtte overnatte på skibet, der i løbet af natten er trukket flot. Passagererne vil her til morgen blive hjulet i land.

Passagerfærgen M/S Viking Grace var på vej fra Stockholm til Turku i Finland via Mariehamn på Ålands øerne, da den blæste på grund i den snævre skærgård ca. 100 meter fra havnen.

En af passagererne, Michael Valin, fortæller ifølge tv2.dk, at han faldt i sin kahyt, da skibet pludselig stoppede og blev kraftigt rystet. Fem minutter senere kom beskeden om, at det 218 meter lange skib var gået på grund.

Dykkere blev sendt ned for at tjekke skroget, inden det i løbet af natten blev trukket flot og slæbt i havn, hvor passagererne ifølge SVT begynder at gå i land omkring kl. 8.00 her i morgen.

Ingen af de 331 passagerer eller 98 besætningsmedlemmer kom noget til ved uheldet, oplyser Viking Lines presseafdeling til svensk tv.

“Alt er roligt og udramatisk, får jeg at vide. Nu arbejder vi med at tage hånd om de rejsende og løse situationen så godt som muligt,” sagde pressemedarbejder, Eleonora Hansi til SVT lørdag.

Viking Grace blev bygget på STX Europe værftet i Turku i Finland i 2012-13 og har sejlet på ruten mellem Sverige og Finland lige siden.

Den første video herunder viser grundstødning set på afstand og senere nærbilleder af skibet, da det står på grund helt tæt på land. Den anden video er et indslag om grundstødningen fra expressen.se.

Viking Lines færge Amorella gik på grund ud for Järsö i skærgården ved Åland tidligere på efteråret. Den gang blev knap 300 personer evakueret.

Kilde: tv2.dk og svt.se


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark