Brasilien sagsøger Mærsk for 1,2 mia. kr.

Brasilien sagsøger Mærsk for 1,2 mia. kr.

Lørdag 12. december 2020 kl: 08:00


Den brasilianske anklagemyndighed mener, at Mærsk i årene 2006 - 2014 sikrede sig en milliardgevinst ved at bestikke ansatte i det brasilianske olieselskab Petrobras, og har nu rejst en erstatningssag mod den danske shippingkoncern.

To tidligere ledende medarbejdere i Mærsk brasilianske datterselskab blev i august sigtet for bestikkelse i samme sag. I forbindelse med efterforskningen ransagede brasiliansk politi Mærsk kontorer i flere brasilianske byer.

I en udtalelse sendt til Tradewinds bekræfter Mærsk at man samarbejder med de brasilianske myndigheder om at undersøge sagen.

”Vi tager beskyldningerne meget alvorligt og bistår myndighederne med at undersøge sagen, samtidig med at vi driver vores forretning i overensstemmelse med gældende anti-korruptionslove overalt hvor vi opererer”, hedder det i udtalelsen.

”Da der nu kører en retssag, vil vi ikke udtale os yderligere om denne sag”, skriver Mærsk.

Sagen er en del af Brasiliens største korruptionssag, Operation Car Wash, der handler om flere tilfælde af bestikkelse udbetalt i forbindelse med indgåelse af kontrakter med det statslige brasilianske olieselskab Petrobras.

Redaktionen


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark