Krav om 3,5 års fængsel til skibsreder

Krav om 3,5 års fængsel til skibsreder
Arkivfoto.

Fredag 8. januar 2021 kl: 16:00


Det er dommens dag på mandag for en skibsreder og fiskeskipper, der står anklaget for bl.a. tvangsarbejde, slaveri og menneskehandel. Anklageren kræver den 56-årige skibsreder fængslet i 3,5 år ud over millionbøde, konfiskation og erstatning.

Igennem mere end tre år har den anklagede haft to ghanesere til at arbejde for sig på havne i Thyborøn til en løn på 9.000 kr. om måneden plus kost og logi.

Ud over kravet om fængsel i mindst 3,5 år forlangte anklageren i Retten i Holstebro, at rederens selskab skal betale en bøde til statskassen på seks mio. kr. og have beslaglagt et af sine skibe.

Ghanesernes bistandsadvokat mener, at de hver især skal have 2,3 mio. kr. i erstatning fra rederen, skriver Fagbladet 3F, der har dækket sagen.

Ifølge anklageren blev de to ghanesere lokket til Danmark med løftet om, at de skulle hente et skib, som de bagefter skulle fiske med ved Afrikas kyst. Det skete bare aldrig. I stedet arbejdede de bl.a. med at sætte et skib i stand

Forsvareren kræver sin klient frikendt. Han sagde i retten, at de to ghanesere ikke har fortalt alt - at deres logbøger er fyldt af “svindel og bedrag” og at ingen i retten har støtte deres forklaring.

Dommen afsiges mandag 11. januar kl. 13.

Kilde: Fagbladet 3F


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark