Blinde passagerer slap for værste anklager

Blinde passagerer slap for værste anklager
Arkivfoto.

Lørdag 9. januar 2021 kl: 09:00


De syv nigerianere, der i efteråret var årsagen til en dramatisk aktion på et tankskib i Den Engelske Kanal, hvor britiske specialstyrker måtte indsættes, slipper for de værste anklager i sagen mod dem. Nu tilbageholdes de alene for brud på immigrationslovgivningen.

De syv nigerianere havde sneget sig om bord på tankskibet Nave Andromeda, da det i oktober i fjor lå i Lagos, og de gav sig siden til kende, da skibet var kommet godt på vej mod Southampton med sin last af råolie.

Men da skibet nærmede sig Isle of Wight, alarmerede skibet myndighederne, fordi de syv - eller nogle af dem - pludselig var blevet fjendtlige. Besætningen forskansede sig i skibets citadel, mens myndighederne satte gang i den helt store operation, fordi de betragtede skibet som værende kapret af nigerianerne.

Politiet i Hampshire, den engelske kystvagt og Royal Navy blev aktiveret og en spektakulær aktion blev sat i gang, der involverede fire helikoptere, fregatten HMS Richmond og en 16 mand stor specialstyrke, der bordede skibet og tilbageholdt de mistænkte.

De syv nigerianere blev arresteret og to af dem bl.a anklaget for kapring og for at have udgjort en fare for besætningen.

Men nu er anklagerne droppet.
“Vores sag var bygget op omkring, at mændenes handlinger bragte skibet i fare. Men yderligere materiale i sagen, der efterfølgende er leveret af en maritim ekspert, underminerer i betydelig grad, at der skulle være tale om alvorlige trusler,” lyder forklaringen fra anklagemyndigheden.

Tilbage mod de syv, der vil søge asyl i Storbritannien, er en banal sag hos immigrationsmyndighederne.

Kilde: Maritime Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark