Spotrater stiger for 13. uge i træk

Spotrater stiger for 13. uge i træk
Arkivfoto.

Søndag 10. januar 2021 kl: 09:00


Priserne for at få fragtet containere fra Asien ud i verden steg i sidste uge for 13. gang i træk. Det viser Shanghai Containerized Freight Index, der steg med 3,1 pct. Stigningen var igen drevet Asien-Europa ruterne.

I den første uge af 2021 steg prisen for at få fragtet en container fra Asien til Europa med 8,8 pct fra 4.091 dollar/teu til 4.452 dollar/teu.

Prisen for at få fragtet containere over Stillehavet fra Asien til USA´s vestkyst steg med 1 dollar til 4.019 dollar for en fyrrefods-container.

Det samlede index gik fra 2783,03 til 2870,34 og nærmer sig en tredobling i forhold til samme tidspunkt i fjor, hvor SCFI lå på godt 1000.

Iagttagere venter tidligst et muligt fald i raterne omkring eller efter det kinesiske nytår i midten af februar.

Priserne drives fortsat op af en enorm efterspørgsel, der har aktiveret hele verdens containerflåde samtidig med, at der fortsat ikke er nok tomme containere, hvor der er brug for dem.

Det skyldes ikke mindst, at containerrederierne aflyste et rekordstort antal sejladser i foråret på grund af en coronalammet verdens svigtende efterspørgsel.

Det betød, at tomme containere ikke blev transporteret til Kina, som det ellers ville være sket - og nu mangler de.

Endelig har den store efterspørgsel skabt overbelastning i mange havne, der simpelthen ikke kan få ekspederet containere hurtigt nok.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark